BeautyBox

marți, 18 ianuarie 2011

Machiajul corect al ochilor

Machiajul corect al ochilor

Machiajul corect al ochilor     Se spune ca Cleopatra obisnuia sa isi macheze pleoapele superioare cu carbune, iar pe pleoapele inferioare aplica un amestec verde inchis din plante.
     Poate ca pentru regina Egiptului era un machiaj reusit, insa pentru o femeie din secolul 21 nu prea mai merge.
     Machiajul ochilor da bataie de cap multora. Ba fardul se intinde, ba culorile nu sunt aplicate correct si in loc sa puna in valoare ochii ii micsoreaza. Misiunea fardului este sa scoata in evidenta atat culoarea cat si forma ochilor, fara a fi strident.
     Deci cum ar trebui sa ne fardam zona ochilor?
     - o prima regula este sa nu folosesti o culoare asemanatoare culorii ochilor ; daca ai ochii albastri nu allege fard albastru, fiindca in nici un caz nu iti va pune in valoare culoarea irisilor
     - inainte de a aplica fardul da-te cu putin fond de ten pe pleoape si asteapta pana acesta se estompeaza
     - sa ai mereu la indemana tonuri de maro, bej, roz si negru; cu ele vei putea inchide/deschide tonurile de culoare
     - pentru aplicare foloseste un buretel sau un applicator special (cele mai multe cutii de farduri au asa ceva). Ai grija sa pastrezi unul pentru culorile deschise si unul pentru nuante inchise
     - aplica o nuanta de culoarea pielii tale la coada interioara a ochiului, apoi traseaza o linie bej la baza genelor atat cele superioare cat si cele inferioare. Alege o nuanta mai inchisa si aplica pe mijlocul pleoapei superioare, vertical. Estompeaz-o cu betigase de vata si continua sa aplici aceeasi nuanta si la coada exterioara a ochiului
     - putin roz sau auriu, (in functie de vestimentatie) aplicat la coada interioara si imediat sub sprancene, vor face ca privirea ta sa fie mai luminoasa
     - daca ai ochii mici traseaza cu dermatograf maro sau negru, conturul ochilor pe interiorul pleoapelor
     - nu aplica mascara decat o singura data, altfel genele vor parea incarcate si se vor lipi intre ele

Biografie:http://www.beautycenter.ro/look/machiaj/machiajul-corect-al-ochilor-527.articol

joi, 13 ianuarie 2011

7 pasi necesari in aplicarea fondului de ten

7 paşi necesari în aplicarea fondului de ten

Din cate am observat, fondul de ten este unul dintre cele mai utilizate (daca nu chiar cel mai folosit) produs de make-up in randul adolescentelor, asa ca mi s-a parut foarte util sa postez niste informatii legate de aplicarea corecta a acestuia. I hope you'll enjoy it:)
Fondul de ten este folosit pentru a acoperi imperfectiunile fetei, cum ar fi decolorarea pielii, roseata,porii dilatati sau cosurile. Aplicarea acestui produs este destul de dificila deoarece finisajul trebuie sa fie cat mai natural, astfel incat fata sa nu aiba un aspect incarcat si artificial.

Cele mai intalnite greseli in folosirea fondului de ten sunt: neaplicarea unei creme hidratante si a primer-ului, folosirea unui fond de ten intr-o nuanta mult prea inchisa si limtarea la zona fetei, fara a continua cu linia decolteului.

Pasii necesari in aplicarea fondului de ten sunt:

Practic: 7 pasi necesari in aplicarea fondului de ten1. Curatarea fetei


Inainte de a aplica machiaj pe fata, este important ca aceasta sa fie curata si hidratata. Foloseste un demachiant pentru a inlatura resturile de machiaj, sebumul si impuritatile fetei. Aplica apoi o crema pe baza de ulei de masline sau aloe vera pentru a iti proteja fata de factorii externi.

Sfat: este indicat ca inainte de folosirea fondului de ten, persoanele cu tenul gras sa utilizeze o crema care absoarbe excesul de sebum pe toata durata zilei.

2. Primer-ul

Primer-ul este un pas esential in aplicarea fondului de ten. Rolul acestuia este de a hidrata pielea, de a asigura o finisare perfecta si de a impiedica strangerea fondului de ten. Aplica primer pe intreaga suprafata a fetei, in cantitati moderate (poti folosi fie o pensula speciala, fie degetele).

Sfat: lasa fata sa se usuce cel putin un minut si apoi aplica fondul de ten.

3. Aplica fond de ten pe partea superioara a mainii


Pune putin fond de ten pe partea superioara a mainii. Daca nu iti gasesti nuanta potrivita tenului tau, poti folosi mai multe tonuri de fond de ten, amestecand compozitia cu degetul sau cu o pensula pana la omogenizare.

4. Aplica fondul de ten pe fata

Cu ajutorul degetelor, aplica fondul de ten in puncte pe intreaga suprafata a fetei tale. Incepe cu fruntea si continua cu obrajii, barbia, nasul, ochii si zona gatului.

Pentru tenul gras este indicata folosirea unui fond de ten pe baza de apa, iar pentru tenul uscat sau normal cel pe baza de ulei. Fondul de ten compact este recomandat persoanelor cu tenul matur sau cu acnee deoarece are un grad mare de acoperire.

5. Intinde fondul de tenIntinde fondul de ten pe fata, folosind un buretel special, o pensula sau degetele. Daca nu te pricepi foarte bine la aplicarea produsului, foloseste varful degetelor deoarece pensula si bureteii pot lasa urme vizibile pe fata.

Realizeaza miscari drepte si precise, masand bine tenul pana cand fondul de ten intra complet in piele.

6. Aplica fond de ten in zona maxilarului, liniei parului si a decolteului

Pentru a nu avea aspectul de masca, aplica fond de ten si in zona maxilarului si a liniei parului. Daca ai dat si pe par, sterge cu un servetel umed demachiant.

In zilele in care porti decolteu, utilizeaza fondul de ten si in zona pieptului pentru a nu se face distinctia dintre pielea naturala si cea acoperita cu machiaj. Foloseste un servetel pentru a proteja bluza.


7. Sterge excesul

Analizeaza cu atentie zona nasului si cea a ochilor. Asigura-te ca machiajul nu este strans si ca acopera toate liniile fine ale fetei. Sterge excesul de fond de ten cu ajutorul unui buretel pentru machiaj sau cu un servetel uscat.


Biografie: http://www.kudika.ro/articol/frumusete~tips/15283/practic-7-pasi-necesari-in-aplicarea-fondului-de-ten.html

luni, 10 ianuarie 2011

Istoria machiajului

Istoria machiajului

Din cele mai vechi timpuri, cosmeticele au avut un rol deosebit de important in transfigurarea femeii. Aplicarea atenta a machiajului pe fata unei femei poate deveni astfel intalnirea dintre ceea ce este femeia si idealul ce si-l doreste in legatura cu persoana sa.

Utilizarea machiajului a fost folosita pentru trezirea si stimularea anumitor sentimente si calitati, atat in persoana care priveste, cat si in cea care este machiata intr-un anumit fel.


Machiajul face femeia sa se simta completa. Chiar si infatisarea cea mai naturala este cultivata deseori cu osteneala.


Traditii in arta machiajului

In toate culturile, cosmeticele au ajutat la infrumusetarea chipului si au transformat adeseori un chip comun intr-o infatisare deosebita.

In China, femeile obisnuiau sa isi faca un semn rosu in mijlocul fruntii. O practic asemanatoare mai exista inca in India si in Nepal, unde aceasta semnifica o angrenare in viata spirituala sau religioasa.

In Egipt, femeile, dupa anumite bai parfumate, isi acopereau corpul cu farduri, apoi realizau machiajul fetei, un machiaj dificil, meticulos si cu mixturi complicate, cum ar fi faimosul "kohl" pentru inviorarea ochilor. Rujurile sub forma creioanelor, serveau la accentuarea stralucirii buzelor. De asemenea, anumite produse pentru mestecat intretineau gingiile roze si tari. Pentru obraji se foloseau diferite pudre si farduri pe baza de cinabru. Parul era pieptanat, impletit si parfumat.

Nobilimea asiriana folosea cantitati foarte mari de parfumuri si produse cosmetice. Cuvantul arab, care a supravietuit pana in zilele noastre, pentru fardul de ochi (khol sau kohol), inseamna liniste, calm. La inceput egiptenii se serveau numai de sulfura de plumb, careia ii dadusera denumirea de kohol (kohl), apoi, cand au inceput sa foloseasca oxigenul de magneziu, i-au dat aceeasi denumire. Pentru machiajul ochilor se foloseau doua culori, si anume negrul (kohl) pentru pleoapa superioara si verdele malahit pentru cea inferioara. Femeile din antichitate aveau o stralucire deosebita a ochilor aplicand un bastonas inmuiat in khol direct pe pupila. Pentru a fi cat mai atragatoare si incitante, femeile isi colorau in rosu corai varful degetelor palmelor, degetelor de la picioare, calcaiele si uneori chiar si sfarcurile. Ele realizau aceasta cu ajutorul sucului de "kufra". Aceasta planta, cunoscuta sub numele de henna, era mult apreciata datorita florilor sale mici si a delicate si a unui parfum deosebit. Florile aveau forma de stele si cresteau in buchete, avand un suc rosu-inchis, provenind din frunze si tulpina. Timp de secole, femeile din intregul Orient au purtat aceste flori in par, au strivit frunzele, le-au pulverizat si le-au amestecat cu cateshu (vopsea extrasa dintr-un copac indian) pentru obtinerea colorantului necesar. Chiar si in zilele noastre, henna este folosit de multe femei, in special pentru vopsirea parului.

In Grecia, femeile au folosit carbonatul bazic de plumb pentru a-si albi fata. Aceasta substanta a ramas populara timp de secole. Datorita actiunii sale toxice, aceasta substanta putea provoca chiar moartea celor care o foloseau. In Italia si mai ales in Roma, folosirea alifiilor si a fardurilor a fost foarte raspandita. In numeroase pravalii de specialitate se vindeau diferite produse de parfumerie. Ovidiu, in "Ars amandi" ("Arta iubirii"), a descris folosirea unor preparate cosmetice. El a publicat si un cod al cochetariei - "Cosmeticele lui Ovidiu", acesta fiind un vechi formular de retete cosmetice. Medicul imparatului Traian a publicat si el un formular de cosmetica, reproducand in parte retetele reginei Cleopatra. Aceasta lucrare s-a pierdut in timp, dar partile ei principale au fost reproduse de catre medicul roman Galenus, intemeiatorul galenicei, arta si stiinta prepararii medicamentelor. Parfumurile si produsele cosmetice s-au bucurat in tot imperiul roman de o mare cautare. Cruciatii au fost cei care au adus din Rasarit, printre altele, si diferite produse cosmetice, generalizandu-se astfel folosirea lor in toata crestinatatea. Din 1600, stiinta cosmetica a fost raspandita intre diferite grupuri: alchimisti, barbieri, farmacisti, coafori, cameristi si chiar doamne nobile. In zilele noastre datorita marilor descoperiri ale chimiei moderne, industria parfumurilor si apoi cea a produselor cosmetice au fost revolutionate.