Te-ai intrebat vreodata de ce unele persoane arata bine doar cu anumite culori sau de ce continua sa foloseasca aceleasi culori tot timpul? Raspunsul este foarte simplu: sunt culorile potrivite tipului lor de ten, culorii ochilor sau a parului.
Sunt foarte multe persoane care nu acorda atentie teoriei culorilor, si atunci ajung sa aleaga culorile nepotrivite, aratand astfel lipsiti de stralucire, obositi si stersi.
Ca sa nu te ratacesti in nenumaratele nuante si culori de machiaj, adu-ti aminte de roata culorilor, invatata la orele de desen. Vei vedea ca teoria culorilor te va ajuta sa alegi culorile potrivite.
Pentru Roata Culorilor Model Complex - Clic Aici
CULORI PRIMARE vs CULORI COMPLEMENTARE
Incepe prin a face distinctia intre cele doua tipuri principale de culori: culorile primare si complementare.
Culorile de baza (primare), care nu pot fi obtinute din alte combinatii, respectiv rosu, galben, albastru.
Culorile complementare, rezultate din combinarea culorilor primare: verde, portocaliu si mov.
CULORI “CALDE” vs CULORI “RECI”
Priveste din nou roata culorilor si vei observa ca in jumatatea din stanga avem nuante de oranj, galben, galben-verde si rosu-oranj, considerate culori “calde” iar in jumatatea dreapta avem albastru, mov, violet, roz, albastru-verzui, rosu-violet, considerate culorile “reci”.
Culoarea rosie poate fi atat rece cat si calda. Daca are la baza mai mult albastru, este rece iar daca are mai mult portocaliu, intra in categoria culorilor calde.
In acelasi fel, verdele poate intra atat in categoria culorilor calde cat si a celor reci. Daca in componenta sa are mai mult galben, este verde-cald, iar daca are mai mult albastru este verde-rece.
CUM TE AJUTA IN MAKEUP
CORECTAREA DEFECTELOR
Privind roata culorilor, putem vedea ca fiecare culoare are o alta, opusa ei. Cu ajutorul teoriei culorilor opuse, putem acoperi sau accentua orice culoare. Putem acoperi un ten patat, putem evidentia culoarea ochilor sau intensifica culoarea garderobei doar aplicand aceasta teorie.
Culorile opuse sunt: verde-rosu, albastru-portocaliu, mov-galben.
Poti creea cele mai potrivite efecte cromatice daca urmezi doua reguli de baza:
- Regula numarul 1 – Puse una peste alta culorile opuse se pot estompa.
- Regula numarul 2 - Puse una langa alta, culorile opuse devin mai intense.
In sfarsit barbatul visurilor tale te-a invitat la o cina romantica si vrei sa totul sa fie perfect. Toata noaptea nu ai inchis un ochi de emotie si te-ai trezit cu niste cearcane enorme si, cum nici o nenorocire nu vine niciodata singura, ti-a mai aparut si un cos.
Nu intra in panica si gandeste-te la regula numarul 1. Mascheaza culoarea mov a cearcanelor cu un corector cu tenta galbuie, camufleaza cosurile cu un corector verde si daca folosesti si un blush roz, efectul de ten proaspat va fi garantat.
Iata cateva trucuri care iti vor fi foarte utile pe viitor:
- foloseste verde pentru a acoperi rosu (pete, semne, vinisoare mici rosii).
- foloseste portocaliu pentru a intensifica culoarea ochilor albastri, pentru a masca cearcane, semne din nastere sau vinisoare albastre.
- foloseste galben pentru a estompa cearcane, alunite sau semne si vinisoare mov.
ACCENTUAREA TRASATURILOR
Ochii tai au deja o culoare superba, vrei sa le accentuezi si mai mult culoarea. Nu uita ca cea mai buna metoda de a evidentia o anumita culoare este CONTRASTUL.
Pentru a reda stralucirea ochilor, priveste roata culorilor si aplica regula culorilor opuse. Alege o culoare de fard de pleape care este opusa culorii ochilor tai.
De exemplu, daca ai ochii verzi, alege nuante de mov, roz sau lila. Pentru ochii albastri, alege oranj, auriu si maro.
TEN “CALD” vs TEN “RECE”
Daca culoarea de fard complementara ochilor tai nu iti reda stralucirea dorita, inseamna ca nu este potrivita nuantei tenului tau.
Daca ai tenul “cald” atunci culorile care ti se potrivesc sunt cele din partea stanga a rotii culorilor iar daca ai tenul “rece” ti se potrivesc culorile din partea dreapta a rotii culorilor.
Pentru a afla daca ai ten cald sau rece priveste la lumina zilei incheietura mainii si observa ce culoare au venele in aceasta zona.
TEN RECE
Daca venele tale au un aspect albastrui-mov, pielea ta contine ceea ce specialistii numesc pigment roz, si este considerat a fi rece. Acest gen de pigment este specific persoanelor cu tenul deschis la culoare si se armonizeaza cu nuantele aflate in jumatatea dreapta a rotii culorilor. Trebuie sa iti alegi un fond de ten cu tenta roz, care sa il asortezi cu un blush si ruj roz. In ceea ce priveste fardul de ochi poti sa alegi nuante de mov, lila, roz sau albastru.
Daca ai ochii albastri si tenul rece fardul de pleape aramiu nu este indicat, chiar daca este o nuanta complementara si indicata ochilor albastri. In schimb, nuantele rosiatice-movulii vor creea un echilibru intre culorile rosii-portocalii complementare culorii ochilor si albastrul complementar nuantei reci a tenului.
Cine are tipul de ten “rece” ? Megan Fox, Anne Hathaway, Kim Kardashian, Kiera Knightly, and Reese Witherspoon.
TEN CALD
Daca ai venele verzui, insemna ca tenul tau contine pigment galbui si se incadreaza in categoria tenului “cald”. Pigmentul galbui se armonizeaza cu fonduri de ten in nuante de bej, farduri de pleoape aurii, bej, roz, gri sau olive si rujuri in culori calde de piersica, corai, caramiziu sau oranj.
Cine are tipul de ten “cald” ? Nicole Kidman, Amy Adams, Ellen Degeneres, Cameron Diaz, and Renee Zellweger.
Nu te limita insa in a folosi doar anumite culori. Importanta este culoarea ce se afla in apropierea fetei.
Deci, cand trebuie sa faci o alegere, indiferent ca iti cumperi imbracaminte, iti schimibi culoarea parului sau alegi culorile pentru makeup daca urmezi regulile teoriei culorilor cu siguranta vei primi mai multe complimente. Incearca si ai sa fii surprinsa de rezultate. Spor !
Biografie:http://beautyrevealed.wordpress.com/2010/09/28/teoria-culorilor-in-machiaj/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu